Monday, January 28, 2013

Shooting "Pak pandir & Kelapa emas".

Assalamualaikum dan salam satu blogger.

Aku ada sedikit masa terluang untuk kongsi cerita disebalik kehidupan di sarawak. Okey, first assignment kami bertajuk "Pak pandir dan kelapa emas". Untuk pengetahuan semua, nak shooting bukan kerja yang mudah ya anak-anak. Bela kucing sepuluh ekor lagi senang ya anak-anak.


Dimulakan dengan survey tempat shooting.



Memulakan shooting dalam unimas gemilang dulu.
Hek eleh, perlu ke unimas gemilang?


Inilah lokasi shooting kami. Di mana? Biarlah rahsia...


Yang bertudung itu director.


Dah tajuk pun "Pak pandir dan kelapa emas". 
Memang wajiblah spray kelapa menjadi warna emas.


Pak pandir dan Mak andih.


Eh jap, siapakah pelakon seiras neelofa itu?
Dah diam!


Aku dan lala.
Bergambar selepas selesai scene kami.


(Dari kiri : Alsius, aku, alel, mira, lala, amnan dan tak lupa juga iswandi sebagai cameraman)

Yeahhh!!! Habis shooting.
Terima kasih kepada En. Malik sekeluarga.
Act, tak tahu nama keluarga pemilik rumah ini.
So, kami bedal En. Malik. Alah, bukannya lect tahu pun lahai...

Ouh ya, terima kasih juga buat cendawan crew production.

Lala : Alel, mok letak nama group apa?
Alel : Kau bubuh je cendawan.

Dan si lala pun letak cendawan crew production. Act, alel gurau kot suruh letak nama cendawan production. Tapi si lala... ahhh lantaklah!




Dan... masa presentation...




Pppaaappp! Nice! Disk kami dipatahkan dan dilambung ke longkang dengan sengaja. Ulang suara. Dengan sengaja. Ulang suara. Dengan sengaja oleh lect kami T___T

Semuanya gara-gara tersalah beli disk. Sepatutnya burn dekat DVD. Kami burn dekat VCD. Memang terbaik dari longkanglah jawabnya.

Iklan : Instagram : Fanna_roslan

No comments: