Friday, July 15, 2011

8 faktor status anda di 'like'

Assalamualaikum.

Selepas entry ini, saya akan meneruskan entry tentang Facebook lagi.

Jom baca, 8 faktor status anda di 'like' :

1. Status anda ayatnya power.

Contoh :

"We look at each other wondering what the other is thinking but we never say a thing."

Kalau baca sekali fuhhh... baca dua kali fuhhh fuhhh... baca tiga kali "Ini mesti copy dari google. Puiii puiii" HAHA!

2. Anda seorang yang cantik/kacak/comel.

Kalau anda seorang yang cantik, kacak, comel dan yang sama waktu dengannya. Anda post apa saja di Facebook, pasti berduyun-duyun yang akan 'like'.

Status "Hihihihi" - Zahiril adzim and 410 others like this.
Status "Hhhmmm :'(" - Ashraf muslim and 610 others like this.

Kenapa ramai like? Sebab anda cantik. Kalau anda tak cantik? Ada? Ada? Tepuk dada tanya rupa.

#Untunglah jadi orang cantik.

3. Kawan anda suka klik 'like'.

Kawan anda di Facebook pelbagai. Ada yang suka komen, ada yang suka like, ada yang suka baca dan macam-macam lagi. Kalau kawan yang jenis kaki like, kalau boleh semua status anda dia hendak like. Reply komen pun hendak like. Kalau sekali dua itu boleh terimalah, ini semua dia nak kebas. Apa kata anda buat status kutuk dia, agak-agak dia nak like tak? HAHA!

4. Status anda memaksa untuk di "like".

Contoh :
"Bayangkan esok aku meninggal. Siapa sedih sila like."

Ashraf muslim and 2187 others like this.

5. Anda seorang selebriti

Anda dikenali ramai. Selebriti tidak semestinya artis, mungkin anda seorang selebriti di sekolah anda, selebriti di universiti anda dan mungkin juga anda bajet selebriti. Senang cerita anda ini seorang 'selebriti'. Sama saja, update apa saja status pasti berduyun yang akan like. Kalau selebriti sebenar, jangan cakaplah.

6. Anda ada kawan yang terlalu ramai sangat.

Anda mungkin mempunyai 4999 kawan di Facebook. Mungkin segelintir atau separuh atau setengah atau semua yang akan like status anda. Mungkin...

7. Anda suka like status sendiri.



Mungkin anda memang syok sendiri dengan status anda. Eeerrr... saya tak pernah like status saya sendiri. Eeerrr... ramai kawan Facebook saya suka like status sendiri. Annoying okey?

8. Faktor kelapan belum fikir lagi. <----- Agak-agak ada orang nak like tak status macam gini? -..-


30 comments:

ahleng ariKen said...

wahaha..nice entri weh! like! haha..nice layout btw :)

nanad said...

ahah..faktor2 yang boleh diterima pakai..kadang2 ada jumpa gak orang yang suka like status sendiri lepas tu comment sendiri =.=" rasa kesian, pastu tolong la klik like kat dia..huhu

Izzul Amir said...

hahaha nice ! setuju :)

Fanna Roslan said...

Ahleng Ariken : Thank you :)

Fanna Roslan said...

Nanad : Kan? I pun rasa kasihan pada kaum yang suka like status sendiri. HAHA!

Fanna Roslan said...

Izzul Amir : HEHE! Thank you :)

NURUL AINI NORAZMAN said...

sbb org skunk malas nak komen,like je senang..

sebab dah ada kawan dia komen, so xnak kacau diowang borak kt status tu pastu like je ler,..

hahahah

Fanna Roslan said...

Nurul Aini Norazman : Ouh ya? Betul juga. HEHE!

Afzarul Dzarif said...

org like status aku mesti sbb no 2 ngn 5..=P

Fanna Roslan said...

Afzarul Dzarif : Sebab kau cantik/kacak/comel? Sebab kau selebriti? Whatthe...fanna? HAHA!

Afzarul Dzarif said...

tahla..org yg ckp cmtu..aku trimer jek..haha

Scha Aryana said...

yeahh, betul tu. setuju sangat! y like post sendiri tu memang tak boleh blah.. hee :D

citotCITET said...

tapayah nak yoyo orh sgt lah zarol. geli bulu ketiak aku dengar :P

Fanna Roslan said...

Afzarul Dzarif : Siapalah yang buta sangat cakap macam gitu. Kasihan okey? :P

Fanna Roslan said...

Scha Aryana : Kan? I pun setuju. Hihi! :P

Fanna Roslan said...

Citotcitet : Kan? Kawan siapalah... bukan kawan aku... :P

Ema Razali said...

faktor 8 :stalker. hahaha :P

Fanna Roslan said...

Ema Razali : Yeah, boleh diterima :)

Mohd Izzar said...

wahh,,,, best nyer blog ney...hahaa~!

Fanna Roslan said...

Mohd Izzar : Thank you :)

citotCITET said...

hahahaha! sentap zarol kalau baca! ntah, kawan sape tah. :3

Fanna Roslan said...

Citotcitet : Relaxlah, dia takkan baca punya :P

Fathiah Hamim said...

hahaha yang nombor 8 tuh sape like, maksudnya dia kaki like! =D

Fanna Roslan said...

Fathiah Hamim : HIHI! Agak-agak ada tak? :P

Ronaldmohoni said...

saya setuju

Fanna Roslan said...

Ronaldmohoni : =)

TheSyafiq Mokhtar said...

faktor ke8 "usaha sendiri" pergi cyber cafe, nampak je sape2 on9 suh dia add pastu like sekali..kalo boleh post yg lama2 pun like..yg pnting bagi la upah gula2 dsb.. :P

http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/07/kalau-ini-lah-yang-dijadikan-tiket.html

Fanna Roslan said...

TheSyafiq Mokhtar : HAHA! Tak ada masa nak berusaha semata-mata mengejar like.

muhamadsufian89 said...

tak pernah like status sendiri juga. samalah kita. :)

Fanna Roslan said...

Muhamadsufian89 : Hihi =)