Friday, January 21, 2011

Tutorial | Facebook like button for blogger

Tutorial atas permintaan Nazurah dan Afiqah Hazwani

Langkah 1 :

DASHBOARD > DESIGN > EDIT HTML

Langkah 2 :



✔ EXPAND WIDGET TEMPLATES


Langkah 3 :



Tekan CTRL + F untuk mencari code <data:post.body/>

Langkah 4 :



Untuk dapatkan code ini : KLIK SINI




Untuk dapatkan code ini : KLIK SINI




Untuk dapatkan code ini : KLIK SINI




Copy and paste code button like pilihan anda dan letakkan di bawah code <data:post.body/>

Langkah 5 :

Click PREVIEW dahulu untuk melihat. Jika berhasil sila click SAVE TEMPLATE.

Sebarang pertanyaan? Sila tinggalkan komen anda. Terima kasih :)

SELAMAT MENCUBA :)

21 comments:

Afeeqa Hazwani said...

thank you. i like!!!

Zaty said...

suka :)

Fanna Roslan said...

Afeeqa Hazwani : Most welcome :D

Fanna Roslan said...

Zaty : HEHE :P

aintwattwit said...

thank you Fanna ^^.

Fanna Roslan said...

Aintwattwit : Welcome :D

schaze zainn said...

thanks for the inpo..

=D usha, komen, pinjam idea, & follow

salam kenal.

Fanna Roslan said...

Schaze Zainn : Most welcome! Salam perkenalan ya :)

padle said...

nak kne try ni..cam best je

Fanna Roslan said...

Padle : Try jangan tak try :)

FATIN SYAFIQA said...

Eh mcm mn nak buat yg ada Tiny Paste tu

Fanna Roslan said...

Fatin Syafiqa : Sign up di tiny paste saja. Then, letak code yang you nak letak.

dayah said...

cik fanna..nk tnye npe xjadi eh..
bile, tekan cntrl + F..
ade kt blah ats..
npe eh..?

Fanna Roslan said...

Dayah : Cik Dayah, kalau tekan ctrl + F akan keluar di atas untuk search code

^ C.e.n.g.k.i.h ^ said...

thanks..i like

Fanna Roslan said...

Cengkih : Most welcome :)

~EcahAbu~ said...

TQ! sangat2 membantu :))))

Fanna Roslan said...

Ecahabu : Welcome :)

Arham Md Ali said...

Thank yo so much untuk tutorial ni, nanti saya gunakan untuk blog.

WHAT THE FANNA said...

Arham Md Ali : Okey, welcome =)

Anonymous said...

Very nice article, just what I wanted to find.

Also visit my web page ... achat vue youtube